Uitvaart regelen? Bel 085 - 016 00 70

Bel ons direct om een overlijden te melden:

085-0160614 ook voor vragen & hulp
Crematorium Zoetermeer

Bel direct de uitvaartondernemer in geval van overlijden: 085-0160614

Ook voor informatie over de pakketten kunt u ons dag en nacht bereiken.
Uitvaart24 is de uitvaartondernemer die de uitvaart verzorgd.

Van het begeleiden van de overledene weer terug naar het leven in Zoetermeer

In de ovale aula biedt een groot venster zicht op de begraafplaats, maar de stoelen zijn gericht naar een witte wand met een kunstwerk, waar de overledene en de eventuele sprekers aandacht vragen. Na de plechtigheid in het crematorium in Zoetermeer kan de kist dalen naar de beneden gelegen ovenruimte, waar de nabestaanden via een brede trap eventueel ook naartoe kunnen. De begane grond ligt half in het water, wat de door grote vensters goed zichtbaar is. Vervolgens komen de nabestaanden in de koppelbare koffiekamers, ogenschijnlijk los uit de beschermende ruimte van de plechtigheid, weer terug naar het leven, zoals de architect van het crematorium in Zoetermeer het bedoelde. De weg naar de parkeerplaats die de nabestaanden naderhand lopen, loopt wat af, waarmee die weg wat lichter lijkt.

Beschutte omgeving, met vloeiende ruimtes in het crematorium in Zoetermeer

Tussen de wanden van CorTen, een geleidelijk roestend gevelmateriaal, worden de aula en het columbarium gekoesterd. De brug loopt er langs de koffiekamers naartoe. De ruimtes zijn zo ontworpen dat de indruk van een soort grafheuvel is gewekt. De afscheidsceremonie kan daardoor ‘boven’ plaatsvinden, terwijl de crematie op een benedengrondsniveau plaatsvindt. Het gebouw van het crematorium in Zoetermeer wordt omgeven door water, waardoor het gebouw min of meer van de omgeving losgemaakt lijkt. De ronde wand, een soort krul, biedt het gevoel dat alle ruimtes in elkaar overlopen. Het vloeiend verloop van het landschap in het gebouw, past goed bij de sfeer. De oplopende helling naar het gebouw symboliseert de zwaarte van het te dragen verlies.

Expressief Crematorium Zoetermeer

In deze moderne, bijzondere omgeving kunt u een gedenkwaardig afscheid realiseren. Gelegen aan de rand van Zoetermeer is het crematorium goed bereikbaar. Door de brede deuren en de bijzondere brug zijn alle ruimtes ook goed toegankelijk voor mindervaliden. Een ander pluspunt is dat nabestaanden eventueel de overledene tot aan de ovenruimte kunnen begeleiden. Kortom, een ideale plek voor een bijzondere uitvaart.

Neem contact op met Uitvaart24 en we vertellen u alle mogelijkheden van het crematorium in Zoetermeer

Vertelt u ons wat de uitvaart, in het crematorium van Zoetermeer, voor u uniek zou maken, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. Uitvaart24 helpt u de crematie zo te organiseren dat u er een blijvend mooie herinnering aan heeft.
24/7 bereikbaar op (085) 0160614

Wij maken gebruik van het volgende crematorium in Leiden:
Crematorium Zoetermeer
Buytenparklaan 1
2717 AX Meerbloemhof
Crematie in Leiden vooraf regelen?
Intakeformulier
Bekijk pakketten & tarieven
Pakketten & tarieven